Anasayfa Hakkımızda Yönetim Kurulu Kurucular Komisyonlar Gönüllülerimiz Bize Ulaşın

Burs Alan Öğrencilerimiz
  Burs Başvuru Formu
  Burs Bağışçıları
  Burs Bağış Formu
  Video Galeri

Hakkımızda

Tokat Vakfı İstanbul İl Başkanlığı 2005 yılında oluşturulan bir komisyonla kuruluş çalışması başlatılmış olup, resmi olarak Haziran 2007 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Kurucular komisyonunda Ömer Şahin, Sururi Ballıdağ, Salih Tanrıverdi, Mehmet Gürbüz, Fuat Çıtak, Yavuz Selim Kihtir, Zafer Kayalar, Zekeriya Acar, Hüseyin Özdilek, Sabri Doğan, Orhan Ziya Diren, Mustafa Çetin oluşumun çalışmalarında yer almışlardır. 08.06.2007 yılında resmiyet kazanan Vakıf İl Başkanlığı Ömer Şahin kurucu Başkanlığında Üsküdar Haremde bir yıl faaliyetini sürdürmüş olup daha sonra hizmet ofisini Fatih’e taşımıştır. İlk olağan genel kurulumuzun ardından vakıf yönetiminde değişiklik yapılması uygun görülmüş 2009 Haziran ayında Sabri Doğan Başkanlığındaki yeni yönetim göreve gelmiştir. Vakfımızın başlıca faaliyetleri yüksek öğrenim gören öğrencilerimize burs desteği ile birlikte geleneksel hale gelen iftar organizasyonu ve çeşitli sosyal, kültürel etkinliklerini sürdürmektedir. Bu güne kadar 700’den fazla öğrenciye burs verip mezun eden vakfımız geleneksel iftar organizasyonuyla Tokatlı tüm değerleri bir masa etrafında toplamayı başarmış en güçlü çatı örgütü olmuştur. 2011 Mart ayında gerçekleşen olağan genel kurulu ile yeni yüzlerden oluşan vakıf yönetimi Mustafa Baysal Başkanlığında çalışmalarına devam etmiştir. Çalışma önceliği eğitim olan vakfımız, bağışlarının destekleriyle her geçen gün daha da güçlü bir oluşum halini almış olup istikrarlı büyüyüşünü devam ettirmektedir. 2012 Temmuz ayında gerçekleşen kongrede vakfımızın başkanlığına vakfın aynı zamanda kurucu Başkanı Ömer Şahin yeniden başkan seçildi. 05.12.2016 tarihinde yapılan olağan genel kurulunu yapan Vakfımızın yeni Başkanı kuruluşumuzdan bu güne vakfın çalışmalarında yer alan Salih Tanrıverdi olmuştur. Gençler ve yeni üyelerden oluşan yönetim, büyük projelerle hizmetlerini sürdürmektedir. Doğduğu topraklara vefa borcunu gurbete gelen insanına hizmet etmek şiarıyla bir araya gelen vakfımızın gönüllü yöneticileri ve bağışçıları hemşehrilerimizin her zaman yanında olmayı ilke kabul etmişlerdir. Bu çatının oluşmasında büyümesinde bu günlere gelmesinde emeği olan kurucu başkanına, kurucularına, vakıf başkanlığı ve yönetiminde görevlerde bulunan kıymetli hemşehrilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Yönetim Kurulu | Kurucular | Komisyonlar | Gönüllülerimiz | Burs Başvuru | Bağış Başvuru