Anasayfa Hakkımızda Yönetim Kurulu Kurucular Komisyonlar Gönüllülerimiz Bize Ulaşın
 
  Burs Alan Öğrencilerimiz
  Burs Başvuru Formu
  Burs Bağışçıları
  Burs Bağış Formu
  Foto Galeri
  Video Galeri
 
  Birlikte başaracağız...
 

../upload/resimler/832_hidiv.jpg

     İstanbul Tokat Vakfı tarafından düzenlenen “Tokat Toplantıları” konulu organizasyonda Tokat’lı Bürokrat, İşadamları ve Akademisyenler bir araya geldi. Beykoz Hidiv Kasrı’nda  ‘’Tokat Toplantıları’’ adı altında düzenlenen özel davetiyeli yemeğe İstanbul’da birçok kurumun üst düzey yöneticileri ile seçkin işadamları davet edildi.

Toplantı Vakıf Başkanı Ömer Şahin, Genel Sekreter Salih Tanrıverdi, Başkan Yardımcısı Ömer Şahin öncülüğünde kurulan komisyonun organize ettiği bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan komisyon, “Tokat Toplantıları” adı ile yapılan toplantının ilkinin yapıldığını bu içerikle toplantının önümüzdeki günlerde katılımını yükselterek belirli periyotlarla yapılacağını belirttiler. Toplantının amaçlarıyla ilgili açıklama yapan organizasyon komitesi, “İstanbul Tokat Vakfı olarak farklı meslek guruplarındaki üst düzey bürokratlarımızı bir masa etrafında toplayarak ilimizin sosyo-ekoomik kalkınmasının önündeki sorunları çözmek, bürokratlarımız arasında birlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlamaktayız. Bu amaçla yapılan Tokat Toplantıları’nın 1.’sini düzenlemiş bulunuyoruz.”denildi. 

Tokat Toplantıları (1) konulu toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Oktay Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Savcıları Aydın Şen, İbrahim Babur, Durmuş Yiğit, Hakim İslam Çiçek, Hakim Fikret Demir, SGK İstanbul Bölge Müdürü Murat Göktaş, BELTUR Satın Alma Müdürü Mustafa Koyuncu, Sancaktepe Belediyesi Basın Koordinatörü Mustafa Günal, Tarihçi Yazar Dr. Tuğrul Kihtir, Dr.Selçuk Kihtir, Avukat Halil Aldırmaz, Yeminli Mali Müşavir Lütfi Köşker, işadamları; Cenk Tekstil AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz, Kayalar Kimya AŞ. Zafer Kayalar, Acar Matbaa AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar, Erdemler Elektromekanik Ltd.Şti. Hüseyin Erdem, Prodeta Ofis Mobilyaları Y. Selim Kihtir, Sena Gümrük Saniye Mert katıldı.   

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını yapan İstanbul Tokat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şahin, toplantıya katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti. Vakfın hizmetleriyle ilgili kısa bir konuşma yapan Şahin, “2006 yılında Tokat’lı işadamları, bürokrat ve akademisyenlerin oluşturduğu, 125 kurucu üye ile başlattığımız çalışma hizmetlerine devam etmektedir. Faaliyet önceliği yüksek öğrenim gören öğrencilerimize burs vermek olan vakfımız bu hizmetin kalite ve niteliğini her geçen yıl artırarak devam ettirmektedir. Hizmet kalitemizi daha yukarılara taşımak sosyal ve kültürel anlamda güçlü bir birliktelik sağlamak amacıyla tüm bürokrat ve akademisyenlerimizi vakfımız çatısı altında toplamak onların kıymetli fikir ve projelerinden vakfımızın istifade etmesini sağlamayı arzu ediyoruz. Bu nedenle yaptığımız Tokat Toplantıları’nın 1.’sine gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyor, fikirlerinizi önemsiyoruz.”diye konuştu.

Sohbet havasında geçen toplantıda vakfın ileriye yönelik çalışmalarıyla ilgili yeni hedefler, hizmetlerin devamlılığı ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla sosyal, kültürel ve ticari alanlarda rolü ele alındı. Vakfın mali gücünü artırmayı amaçlayan projelerin hayata geçirilmesi hizmet alanının genişletilmesi konusunda fikir birliği sağlandı. Gerçekleşen organizasyondan mutlu olduklarını ifade eden davetliler, aynı kurumlarda çalışan hemşehrilerimiz birbirimizi tanımıyorduk, burada haberdar olduk. Bu tür etkinliklerin devam etmesi, katılımcıları çevremizde tanıdığımız yönetici hemşehrilerimizi de toplantılara getirerek, bu toplantılarda oluşan sinerjiyi vakfın ve hemşehrilerimizin yararlanabileceği şekilde hayata geçirilmesini ümit ettiklerini ifade ettiler.

Organizasyon komitesi toplantının ardından hazırladıkları bir metinle İstanbul Tokat Vakfı’nın hizmetleri ve ileriye yönelik hedefleriyle siyaset üstü bir anlayışla kültür değerleri etrafında toplanmanın amaç edinildiği bildirildi.

Yapılan değerlendirmede; “medeniyetimiz bir vakıf medeniyetidir. Bu iddia içi boş bir iddia değildir. Bugünkü millet şuurumuzu, bugünkü sosyal dokumuzu bu anlayışa borçluyuz. Vakıf medeniyetimizin temsil ettiği değerlerin, sevginin, paylaşmanın, iyiliğin somutlaşmış bir halidir. Eğitim gören öğrencinin, fakirin, yolda kalmışın ihtiyaçları hep bu yolla karşılanmıştır. Hayırseverlerimize minnet ve şükran borçluyuz…

Hepimiz değişik siyasi partilere, sosyal kulüplere, farklı cemaat ve oluşumlara üye veya sempatizanı olabiliriz ancak söz konusu Tokat ise gerisi teferruattır diyerek, bugün Tokat için buradayız. Doğduğumuz büyüdüğümüz bölgemiz için ne yapabiliriz. Yaşadığımız İstanbul’da nasıl örgütlü, güçlü olabiliriz. Beraber istişare edebileceğimiz bir ortam hazırladık. İstanbul’da yaşayan her yirmi kişiden biri Tokatlı ise biz bir gücüz. İşadamlarımız, üst düzey bürokratlarımız, kamuda ve özel şirketlerde üst düzey yöneticilerimiz, memur ve işçilerimiz var. Kısaca bu dünyanın önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’un her yerinde Tokat’lı var, derneklerimiz var, işadamları derneklerimiz federasyonlarımız var. Fakat tek eksiğimiz güçlü bir Tokat birliği, işte bu yok…

Vakıflar bir ülkenin güç kaynağı ve sosyal dinamiğidir. İstanbul Tokat Vakfı bu birlik oluşumu için çalışmaktadır, onun için buradayız. Amacımız Tokat’lıların birbirlerini sevdiği güçlü, etkili, samimi, plan yapan, uygulayan, paylaşan, güç birliği oluşturup siyasette, ticarette, bürokraside hayatın her alanında etkili olacak bir oluşumun temelini atmak; bunun için buradayız ve inanıyoruz bunu birlikte başaracağız.”denildi.

 
 
  Yönetim Kurulu | Kurucular | Komisyonlar | Gönüllülerimiz | Burs Başvuru | Bağış Başvuru