Anasayfa Hakkımızda Yönetim Kurulu Kurucular Komisyonlar Gönüllülerimiz Bize Ulaşın

Burs Alan Öğrencilerimiz
  Burs Başvuru Formu
  Burs Bağışçıları
  Burs Bağış Formu
  Video Galeri

HANIMLAR KOMİSYONU TOPLANDI

Tokat Vakfı Hanımlar Komisyonu yeni projelerle geliyor…

Tokat Vakfı Hanımlar Komisyonu projeler ve istişare toplantısını Pendik Gülistan Sofrası’nda yapıldı.

Komisyon Başkanı Bensu Söylemez tarafından organize edilen toplantı da komisyonun kısa ve uzun vade de yapacağı çalışmalar ele alındı. Vakıf Genel Sekteri Salih Tanrıverdi’nin de hazır bulunduğu kahvaltıda hanımlar tarafından organize edilecek birçok projenin hayata geçirilmesi konuşuldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanı Bensu Söylemez, “Çalışmalarımız neticesinde özellikle el sanatları konusunda çok sayıda Tokatlı hanıma ulaştık. Bu hanımlarla zaman zaman bir araya gelerek bilgi, üretim ve sosyal anlamda birikimlerimizi paylaşmayı kararlaştırdık. Bu hanımlarımızı başkanı bulunduğum komisyon çatısı altında topladık. Çok iyi bir kadro oluşturduk, el sanatlarımızı unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün ışığına çıkaracağız. Eğer projemiz istediğimiz doğrultuda giderse bu ürünlerimizin yeniden üretilmesi konusunda kurslar ve sergiler düzenleyerek hanımlarımızı sosyalleştirmek üretime teşvik etmeyi amaçlamaktayız. Bu projemizi yıllardır bu amaca hizmet vermiş kıymetli ablamız Amine Sümbül ile birlikte yürütmekteyiz. Amine hanım ilimizde ilk kadın sivil toplum örgütünü ve sonrasında kooperatifleştirerek ülkemizde ender olan kadın girişimcilerini üretime kazandırmış bir isim. Vakfımız için bu bir şans, bu iyi değerlendirirsek Tokatlılar sivil toplum örgütlenmesinde ilkleri hayata geçiririz. Şimdiden vakfımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun tüm hemşehrilerimizi hanım kardeşlerimizi çalışmalarımızda yer almaya davet ediyorum. “dedi.

Vakıf Genel Sekteri Salih Tanrıverdi yaptığı konuşmada ilk kez Tokatlı hanımların bu kadar üretken ve sosyal olduklarını gördüğünü belirterek, “Tokatlı hanımların vakıf ve derneklerimizin hiçbirinde etkin bir konumuna şahit olmadım. İş alanında ise birkaç girişimcimiz var, onlarda sosyal olaylara çok duyarlı değiller. Bu gün burada üreten ve emeğini, bilgisini toplumla paylaşmak isteyen hanımlar görmek beni şaşırttı bir o kadar da mutlu oldum. Vakıf olarak her zaman yanınızdayız yeter birileri bu toplum adına bir şeyler yapsınlar. Bu gün burada anlatılan projeler çok güzel inşallah hayırlı olur ve başarırız bundan önce hanımlarımız sonra Tokatlılar en iyi şekilde istifade ederler.”diye konuştu.

Yönetim Kurulu | Kurucular | Komisyonlar | Gönüllülerimiz | Burs Başvuru | Bağış Başvuru